Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bábovka

25. 6. 2010

 Náročnosť: **bbovka.jpg

 

Dĺžka prípravy: 30 minút

Suroviny:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 2 celé vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • 1/2 hrnčeka 

Postup: Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme na jemné cesto. Bábovkovú formu vymastíme a posypeme múkou. Polovicu cesta vylejeme do formy a do druhej polovice pridáme 2-3 PL kakaa. Dobre rozmiešame a tmavé cesto vylejeme na bledé cesto. Vidličkou akoby prepichneme cesto z vrchu a na dol vidličku potočíme. Tým sa cesta premiešajú a vznikne mramorový vzor. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme približne 3/4 hodinu pri 180-200 stupňoch. Špajdlou skontrolujeme či je cesto hotové, ak sa cesto na špajdlu nelepí, bábovka je hotová. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Mail list



Statistiky

Online: 1
Celkem: 72773
Měsíc: 373
Den: 12